Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/10482
Title: أثر تطبيق بطاقة الأداء المتوازن في تحقيق الميزة التنافسية للمؤسسة الإقتصادية
Other Titles: دراسة حالة مجمع عمر بن عمر للصناعات الغذائية
Authors: قنطاس, عبلة
غلاب, نعيمة
Keywords: الإدارة الإستراتيجية
الميزة التنافسية
مجمع عمر بن عمر للصناعات الغذائية
أبعاد الميزة التنافسية
Issue Date: 2021
Publisher: جامعة أم البواقي
Abstract: هدفت هذه الدراسة إلى إبراز أثر تطبيق بطاقة الأداء المتوازن من خلال منظوراتها (المنظور المالي، منظور العملاء، منظور العمليات الداخلية، منظور التعلم والنمو) في تحقيق الميزة التنافسية للمؤسسات الاقتصادية وقد تم اختيار مجمع عمر بن عمر كنموذج للدراسة، بالإضافة إلى التعرف على الفروق في تصور عينة الدراسة حول تطبيق منظورات بطاقة الأداء المتوازن وكذا حول مستوى تحقيق الميزة التنافسية تبعا لاختلاف خصائصهم الشخصية والوظيفية (الجنس، السن، المستوى التعليمي، مدة الخدمة بالمجمع، المستوى الوظيفي). تكون مجتمع الدراسة من جميع إطارات المجمع والبالغ عددهم (170) إطار، وقد اعتمدت الباحثة على أسلوب الحصر الشامل لمجتمع الدراسة، وبذلك تكونت العينة من (170) إطار، مستعينة على الاستبيان كأداة للدراسة وقد تم توزيع (170) استبيان، ومنهم (152) فقط صالحة للمعالجة الإحصائية، وقد تم استخدام مجموعة من الأساليب الإحصائية لتحليل البيانات وذلك بالاعتماد على البرنامج الإحصائي (spss.v20)، وقد أظهرت التحليلات الإحصائية عدة نتائج أهمها وجود أثر ذو دلالة إحصائية عند مستوى معنوية ? ? 0.05 لتطبيق بطاقة الأداء المتوازن بمنظوراتها الأربعة ( المنظور المالي، منظور العملاء، منظور العمليات الداخلية ومنظور التعلم والنمو) في تحقيق الميزة التنافسية بمجمع عمر بن عمر للصناعات الغذائية، كذالك لا توجد فروق ذات دلالة إحصائية عند مستوى معنوية ? ? 0.05 في إجابات عينة الدراسة حول تطبيق منظورات بطاقة الأداء المتوازن ومستوى تحقيق الميزة التنافسية تعزى للمتغيرات الشخصية والوظيفية. The purpose of this study was to highlight the effect the Balanced Scorecard applicationthrough its perspectives (financial perspective, customer perspective, Internal process perspective, and perspective of learning and growth) in achieving the competitive advantage of economic corporations. So, the compound of "Omar Ben Omar" was chosen as a model for the study to identify the differences in the conceptions of this study about the Balanced Scorecard application through its perspectives, as well as about the level of achieving the competitive advantage according to the personal and professional differences (gender, age, educational level, duration of service in the compound and the career level). The study community consisted of all of thecompound 170administrative executives. The researcher has followed the comprehensive survey methodfor the study community; thus, the number of the sample was 170 administrative executives. Sheused questionnaires as a way to collect data. There have been 170 distributed questionnaires, only 152 of them were valid forthe statistical processing. A set of statistical methods have been followed to analyze data using (spss.v20) software, in which the statistical analysis has shown multiple outcomes, the most important of which was the presence of a statistically significant effect at the level of ? ? 0.05 of the Balanced Scorecard application through its four perspectives (financial perspective, customer perspective, Internal process perspective, and perspective of learning and growth) in achieving the competitive advantage within Omar Ben Omar Food IndustriesCompound. Also, there were no statistically significant differences at the level of ? ? 0.05 in the study samples answers about the application of the Balanced Scorecard perspectives, and the competitive advantage achievement level is attributed to thepersonal and professional variables Le but de cette étude était de mettre en évidence l'effet de l'application du tableau de bord équilibré à travers ses perspectives (perspective financière, perspective client, perspective processus interne et perspective d'apprentissage et de croissance) sur l'atteinte de l'avantage concurrentiel des sociétés économiques. Ainsi, le complexe de " Omar Ben Omar " a été choisi comme modèle pour l'étude afin d'identifier les différences dans les conceptions de cette étude sur l'application du tableau de bord équilibré à travers ses perspectives, ainsi que le niveau d'obtention de l'avantage concurrentiel en fonction de la différence de leurs caractéristiques personnelles et professionnelles (sexe, âge, niveau d'éducation, durée du service dans le complexe et le niveau de carrière). La population étudiée était composée de tous les cadres du complexe, dont le nombre était de (170) cadres, et le chercheur s'est appuyé sur la méthode de dénombrement complet de la communauté d'étude, et donc l'échantillon était composé de (170) cadres, en utilisant le questionnaire comme un outil pour l'étude, et (170) questionnaires ont été distribués, seuls 152 d'entre eux étaient valables pour le traitement statistique. Un ensemble de méthodes statistiques a été utilisé pour analyser les données à l'aide du logiciel (spss.v20), dans lequel l'analyse statistique a montré plusieurs résultats, dont le plus important était la présence d'un effet statistiquement significatif au niveau de signification ? ? 0,05 de l'application du tableau de bord équilibré à travers ses quatre perspectives (perspective financière, perspective client, perspective processus interne et perspective d'apprentissage et de croissance) pour obtenir l'avantage concurrentiel au sein du Complexe des industries alimentaires "Omar Ben Omar". De plus, il n'y avait pas de différences statistiquement significatives au niveau de signification ? ? 0,05 dans les réponses des échantillons de l'étude concernant l'application des perspectives du tableau de bord équilibré, et le niveau de l'atteinte de l'avantage concurrentiel est attribué aux variables personnelles et professionnelles.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/10482
Appears in Collections:قسم العلوم الاقتصادية

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
الأطروحة19,76 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.